Specialisten in team ontwikkeling

Wat als het
Team Eigenaarschap ontbreekt?

Wil jij ook een team dat super goed samenwerkt?

Een goed team werkt resultaatgericht

Van professionals en teams wordt steeds meer zelfsturing of zelforganiserend vermogen gevraagd. Hier vorm en inhoud aan geven kan een hele uitdaging zijn. Want, wat dit precies in de praktijk betekent, is voor elk team verschillend. Vanuit onderzoek blijkt dat slechts 18% van de organisatie teams tevreden is over hun eigen teamsamenwerking. Hoe maak je een dreamteam? En waarom is dit zo lastig?

Is dit herkenbaar?

Wat is de impact op de organisatie?

Wanneer de teamleden niet als team opereren heeft dit grote gevolgen. Niet alleen voor de kwaliteit wat het team oplevert maar ook op de teamleden zelf: Hoog verzuim, lage professionele ontwikkeling, psychologische onveiligheid en werkstress. De grootste reden voor professionals om niet van baan te veranderen is een goede relatie met collega’s.

Speelt dit in jouw team?

Teameigenaarschap loont

De basis voor ons is het creëren van een (h)echt team is teameigenaarschap. Eigenaarschap gaat over het inzicht en de vaardigheden die het team nodig heeft om zichzelf te sturen. Teamleden die de taal van eigenaarschap spreken zijn zich bewust van hun houding en gedrag in het team en werken resultaatgericht.  

“Eigenaarschap blijkt de oplossing te zijn om zelfsturende teams te doen slagen”

Dit zijn onze resultaten:

wij zijn Bekend van het boek:

Maar dit ook!

en Bekend van dit boek:

Gun jij jouw team teameigenaarschap?

1-Vul je gegevens in

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen gaan we hiermee aan de slag.

2-Wij nemen contact op

We nemen vrijblijvend contact op met aanvullende vragen voor een voorstel op maat.

Ontvang vrijblijvend voorstel

Je ontvangt < 24 uur een op maat gemaakt voorstel voor jouw team(s). Vrijblijvend.

Performance Matters

Dit zijn wij:

Ons uitgangspunt is het versterken van teameigenaarschap: De gezamenlijke doelen van het team staan hierbij centraal. Onderling vertrouwen is de basis voor goede samenwerking en teamvorming. Vertrouwen kan alleen maar groeien als je patronen doorbreekt. Dit vraagt tijd en aandacht. Regelmatig interveniëren over een langere periode (6 tot 9 maanden) werkt beter dan een kort en snel programma.  

Wat maakt dat een team floreert? En hoe kom je daar? Onze teamontwikkel experts Corinda en Kathelijn vertellen je zelf! 

Onze klanten aan het woord:

Ik heb Corinda leren kennen tijdens de teambuildingsessies van verschillende teams in mijn wijk. De manier waarop Corinda aan de slag gaat met de teams vind ik erg prettig. Duidelijkheid met ruimte voor humor, doortastend en soms confronterend.. ik heb het allemaal voorbij zien komen in de avonden. Alles vanuit de verbinding met de deelnemers! Niet terughoudend in het bespreekbaar maken van haar eigen kwetsbaarheid! Zeker aan te bevelen!!
Marjan Eisses
SKSG
Ik zou elk bedrijf een persoon gunnen in de vorm van Corinda. Corinda is competent en scherp in haar manier van coachen. En met scherp bedoel ik dat ze in staat is om in zeer korte termijn de vinger op de zere plek kan leggen. En ze confronteert je hiermee op een open, eerlijke en transparante manier, zonder oordeel. Als je de technieken onder de knie krijgt die ze op een leuke, verhelderende manier kan brengen, dan ben je echt 'eigenaar' geworden van je werk.
Grytsje Bijlsma
De Vries Technisch Buro
Kathelijn is zeer waardevol geweest voor Coppa. Het Talent Ontwikkel Programma (TOP) dat ze heeft ontwikkeld en geïmplementeerd werd door de medewerkers als praktisch toepasbaar beoordeeld en werd goed gewaardeerd. Ook onze recruitment heeft een positieve boost gekregen wat zonder Kathelijn zeker niet was gelukt.
Jeroen Meijer
DGA COPPA
In het voorjaar van 2021 heeft de Ondernemingsraad van drinkwaterbedrijf Oasen een verdiepende training 'Eigenaarschap' gevolgd onder de deskundige leiding van Kathelijn Bakker van Performance Matters. Als voorzitter van de Ondernemingsraad heb ik dit, samen met mijn team, ervaren als erg leerzaam en als een verrijking van theorie, praktijk en teambuilding.
Eelco Verduin
Oasen

Onze klantrelaties:

Performance Matters helpt professionals eigenaarschap creëren met maatwerktrajecten, open trainingen, inspiratie sessies en muzikale events.

Ons gedachtengoed

Eigenaarschap is ontwikkeld door psycholoog en internationaal trainer en auteur, Frans Wijngaarden. Hij onderzocht wat professional nodig hebben om betekenisvolle resultaten te creëren en schreef hierover meerdere bestelling managementboeken, waaronder het boek “Eigenaarschap” dat al 5 jaar in de top 10 staat van managementboek. 

Frans Wijngaarden

Bestel een van onze handige tools voor betekenisvolle resultaten.

Speciaalzaak in eigenaarschap

Betekenisvolle resultaten voor de professional

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van eigenaarschap in organisaties, teams en bij professionals. Onze methode is praktisch, gebaseerd op de eigen praktijk en gericht op het creëren van een lerende organisatie. Want wij weten dat het halen van resultaten die ertoe doen, door professionals die een (harts)verbinding hebben met de organisatie, echt mogelijk is.

In het veld

Wij leveren maatwerk, zijn ongedwongen en mens gericht, benaderbaar en to the point. Wil jij ook weten wat wij voor ‘jouw’ organisatie, team of professionals kunnen betekenen. Neem dan contact met ons op. 

Waarom kiezen voor ons?

Meer dan 20 jaar ervaring

Het is leuk om met ons te werken. Wij trainen met impact. Of dit nu een muziekvoorstelling is, een maatwerk traject of een open training.