Als de organisatie geen energie krijgt van het team..

Waarom competente mensen niet automatisch een competent team vormen.

Help, het team werkt niet samen

Wanneer de teamleden niet als team opereren heeft dit grote gevolgen. Niet alleen voor de kwaliteit die het team oplevert maar ook op de teamleden zelf: Hoog verzuim, lage professionele ontwikkeling, psychologische onveiligheid en werkstress. Een team dat matig presteert is bovendien veel minder leuk om in te werken! Herken jij een van deze factoren in jouw team of bij een team in jouw organisatie?  Er zijn een aantal factoren die hiervan de oorzaak kunnen zijn:

Individueel competent maar niet als team

Als leidinggevende of HR professional weet je hoe frustrerend het is als een team niet als team samenwerkt en daardoor veel minder (plezierig) presteert dan men zou kunnen. Deze situaties herken je vast wel:

Met teameigenaarschap geef je een praktische tool

Een team dat eigenaarschap neemt herken je aan het zelf sturen op de 8 factoren van eigenaarschap. Het internationaal gerenommeerde onderzoeksbureau Motivaction heeft samen met ons aangetoond dat eigenaarschap een enorm effectieve tool blijkt om teams het zelfsturend vermogen te geven dat teamleden nodig hebbe om effectief met elkaar samen te werken. 

Teameigenaarschap loont:

Een topteam werkt resultaatgericht

Van professionals en teams wordt steeds meer zelfsturing gevraagd. Hier vorm en inhoud aan geven kan een hele uitdaging zijn. Want, voordat een team samen optimaal presteert, gaat het door een aantal fases. Met teameigenaarschap versnel je de ontwikkeling naar resultaatgericht werken;  je leert de teamleden een taal om effectief samen te werken aan betekenisvolle resultaten. 

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van eigenaarschap in organisaties, teams en bij professionals. Onze methode is praktisch, gebaseerd op de eigen praktijk en gericht op het creëren van een lerende organisatie.  

Aan de slag met (team)eigenaarschap

Ons uitgangspunt is het versterken van teameigenaarschap: gezamenlijke doelen van het team staan hierin centraal. Onderling vertrouwen is de basis voor goede samenwerking. Vertrouwen kan alleen maar groeien als je patronen doorbreekt die dit vertrouwen in de weg staan. Dit vraagt tijd en aandacht.  Regelmatig interveniëren over een langere periode (6 tot 9 maanden) werkt beter dan een kort en snel programma. We begeleiden teams in maandelijkse sessies bij het leggen van focus op het gewenste resultaat en het ontwikkelen van de houding en het gedrag dat het beste samen werkt.

1-Teamdoelen

We ontwikkelen de basis voor teameigenaarschap.

2-Vertrouwen

We ontwikkelen het onderlinge vertrouwen om samen te willen werken.

Gedrag

We spiegelen gedrag dat helpen of belemmerend werkt voor het beoogde resultaat.

Onze klanten aan het woord:

Ik heb Corinda leren kennen tijdens de teambuildingsessies van verschillende teams in mijn wijk. De manier waarop Corinda aan de slag gaat met de teams vind ik erg prettig. Duidelijkheid met ruimte voor humor, doortastend en soms confronterend.. ik heb het allemaal voorbij zien komen in de avonden. Alles vanuit de verbinding met de deelnemers! Niet terughoudend in het bespreekbaar maken van haar eigen kwetsbaarheid! Zeker aan te bevelen!!
Marjan Eisses
SKSG
Ik zou elk bedrijf een persoon gunnen in de vorm van Corinda. Corinda is competent en scherp in haar manier van coachen. En met scherp bedoel ik dat ze in staat is om in zeer korte termijn de vinger op de zere plek kan leggen. En ze confronteert je hiermee op een open, eerlijke en transparante manier, zonder oordeel. Als je de technieken onder de knie krijgt die ze op een leuke, verhelderende manier kan brengen, dan ben je echt 'eigenaar' geworden van je werk.
Grytsje Bijlsma
De Vries Technisch Buro
Kathelijn is zeer waardevol geweest voor Coppa. Het Talent Ontwikkel Programma (TOP) dat ze heeft ontwikkeld en geïmplementeerd werd door de medewerkers als praktisch toepasbaar beoordeeld en werd goed gewaardeerd. Ook onze recruitment heeft een positieve boost gekregen wat zonder Kathelijn zeker niet was gelukt.
Jeroen Meijer
DGA COPPA
In het voorjaar van 2021 heeft de Ondernemingsraad van drinkwaterbedrijf Oasen een verdiepende training 'Eigenaarschap' gevolgd onder de deskundige leiding van Kathelijn Bakker van Performance Matters. Als voorzitter van de Ondernemingsraad heb ik dit, samen met mijn team, ervaren als erg leerzaam en als een verrijking van theorie, praktijk en teambuilding.
Eelco Verduin
Oasen

Performance Matters

Even voorstellen:

Wat maakt dat een team floreert? En hoe kom je daar? Onze teamontwikkel experts Corinda en Kathelijn vertellen je zelf! 

Welke ontwikkelbehoefte speelt bij het team?

Lijkt het je fijn om meer te weten hoe teameigenaarschap jouw team en organisatie kan helpen? Neem gerust contact met ons op door je teamvraag te stellen of bel ons direct. We sparren graag met je om je verder te helpen.